Sommige stukken die vanuit de REV’IT! wishlist op Marjon’s bordje komen, zijn compleet nieuw. Sommige zijn als een Iphone: deze moeten na vier jaar – zo luidt de regel – net wat beter, mooier of moderner worden.

Marjon van Mensvoort

Paspoort

 • Voluit:
  Maria Johanna van Mensvoort
 • Roepnaam:
  Marjon
 • Geboortedatum:
  17 september 1979
 • Geboorteplaats:
  in het Osse Sint Anna Ziekenhuis
 • Getogen:
  Berghem en Herpen
 • Woonplaats:
  Oss
 • Partner:
  Eric
 • Kinderen:
  Nanne van 6 jaar en Sammie van 4

Marjon’s tijdlijn

 • 1983
  Marjon start haar basisschoolcarrière op het Molenveld in Berghem.
 • 1989
  De ouders van Marjon verhuizen naar Herpen. Zij dus ook. Op basisschool ’t Schrijverke maakt ze deel uit van groep 7 en 8.
 • 1991
  Op naar de middelbare. Marjon kiest voor de Pius XII mavo in Ravenstein.
 • 1995
  Ze pikt een jaartje van het havo mee op het Maasland College.
 • 1996
  Op het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch begint Marjon met een modeopleiding.
 • 2000
  Dat krijgt een vervolg. Op de Hogeschool Saxion in Enschede start ze met de studie Technische Commerciële Textielkunde.
 • 2000
  Ja natuurlijk gaat ze hier op kamers! Het is immers een leuke studentenstad. Wel een typische, want in het weekend verdwijnt iedereen naar zijn of haar hometown. Marjon dus ook.
 • 2004
  Diploma op zak: het werkende leven kan beginnen. Haar eerste baan vindt ze bij The Shirtmakers in Twello. Ze gaat in Arnhem wonen.
 • 2008
  Marjon gaat op sollicitatiegesprek bij REV’IT!, maar kiest er uiteindelijk voor om met een vriendin te gaan reizen. Ze bezoeken Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Daarna is ze met vriend Eric, die in Jordanië stage loopt, toerist in Syrië.
 • 2009
  Als ze terugkomt, strijkt Marjon neer in Oss. En ze gaat werken bij G-star in Amsterdam.
 • 2009
  Dat blijkt niet zo’n succes te zijn. Na vier maanden verkast ze naar DEPT in ’s-Hertogenbosch, waar ze altijd al had willen werken.
 • 2014
  Ai… DEPT gaat failliet, maar wordt overgenomen en verhuist naar Amsterdam. Marjon gaat mee, maar houdt haar ogen en oren open. Er volgt wéér een gesprek bij REV’IT!, maar deze keer kiest het bedrijf voor een ander.

  Toch gaat een half jaar later Marjons telefoon. REV’IT! aan de lijn; met de vraag of ze nog beschikbaar is. Ja, dat is ze zeker.

top-3-work

 1. De nieuwste collectie: Dirt. Dit is voor off-road rijders die van het ruige werk houden. Zoals een meerdaagse trip in de bossen. Het complete motorpak is modulair – ofwel opgebouwd in lagen – en gemaakt van Cordura stof.
 2. Het jack Dominator GTX. Het kost wat (bijna twaalf honderd euro), maar dan heb je ook wat. Dit is een high-end jack, waarbij álles klopt. Tot in het kleinste detail; er komt nog net geen vergrootglas bij kijken. Marjons aandeel? De pasvorm en technische constructies.
 3. Sand 3 én diens opvolger Sand 4. De onderste laag van deze jas is waterdicht. Daardoor is het mogelijk om veel zakken te maken én voor een heleboel ventilatie te zorgen. Nummer 3 is het bestlopende adventure-product van het moment.

De beste motorkleding van top tot teen

Groots, maar nog altijd écht Brabants

Motorrijders met het REV’IT! logo boven hun achterwerk, op de rug of arm: je ziet ze overal. Laag bij de grond op het circuit van Monza. Op de A44 naar Oegstgeest. En in de overweldigende natuur van Costa Rica. Gaan ze in het Zuid-Amerikaanse land over onverharde paadjes, smalle bruggetjes en ondiep water? Dan is er een dikke kans dat Marjon een aandeel in het ontwerp heeft gehad.

Zij is namelijk product developer bij REV’IT! van het segment ‘adventure’. Marjon zorgt ervoor dat de motorkleding lekker zit. Dat rijders voorbereid zijn op kou, hitte, regen en wind. Én dat de kleding aan de veiligheidseisen voldoet. “Ook moet alles wat bedacht wordt technisch uitvoerbaar zijn”, voegt Marjon aan het toch al uitdagende rijtje toe.

Oss’ hoofdkwartier
REV’IT! is een topmerk in de motorwereld. Met kleding voor elk type rijder, want de collectie is opgedeeld in drie categorieën: urban, sport en dus adventure. Ook maken ze alledaagse t-shirts, polo’s, sweaters en hoodies. Het bedrijf heeft showrooms in onder meer Barcelona en Parijs én het heeft een vestiging in Brooklyn, New York. Het hoofdkantoor? Dat staat ‘gewoon’ in Oss. “Nu nog aan de Reggestraat, maar binnenkort verhuizen we naar een nieuw pand op Vorstengrafdonk”, vertelt Marjon in de showroom. “We zijn uit ons jasje gegroeid. Inmiddels werken hier bijna honderd man.”

“We zijn vooral sterk in design: onze motorkleding is ook mooi”

Verdeeld over zeventig landen zijn de producten van REV’IT! verkrijgbaar bij 1.345 dealers. Concurrentie komt vooral uit Italië, waar de merken Dainese en Alpinestars hun oorsprong vinden. “We laten ons inspireren door de merken, maar varen vooral onze eigen koers. Waar REV’IT! in uitblinkt? We zijn vooral sterk in design: onze motorkleding is ook mooi*. Daarnaast staan we voor performance en innovatie.”


Fabricatie tot in perfectie
Ieder jaar wordt er door alle afdelingen die bij het productieproces betrokken zijn en internationale sales-mensen een wishlist gemaakt. Op deze lijst staan de artikelen waarvan medewerkers denken dat ze wat toevoegen. En heel belangrijk: wáárom ze dat denken. Vervolgens buigt het management team zich over de ideeën. Er wordt geschrapt, gewikt en gewogen; met een kersverse collectie van onder meer laarzen, jacks, broeken en handschoenen als resultaat.

“Vervolgens duurt het ongeveer twee jaar, voordat de nieuwe stukken gedragen kunnen worden”, legt Marjon uit. “Van elk product maken we vier samples. In het lab wordt het materiaal getest en er wordt gecontroleerd of de protectoren** volgens Europese eisen hun werk doen. En ook hebben we verschillende testrijders die beoordelen of het comfortabel zit. Dat zijn profs uit Engeland en Schotland, maar ik geef mijn stukken ook wel eens aan collega’s mee.”

“Vertrouwd zijn én vernieuwen is de lastigste opdracht”

Meer uitdaging
Zes jaar geleden is Marjon op de urban-afdeling van REV’IT! begonnen. Daar maakte ze kleding voor dagelijks gebruik; voor motorscooterrijders in Spanje bijvoorbeeld. Gezien haar loopbaan zou je zeggen dat dit perfect in haar straatje past, want deze kleding moet vooral modieus zijn. Toch is ze maar al te blij dat ze naar het adverture-team is verkast. “Hier vind ik meer uitdaging”, legt ze uit. “Stel je voor: een motorrijder gaat een trip over de hele wereld maken. Dan moet de kleding beschermen, ademen, ventileren én water afstoten. En er moeten ook nog eens voldoende zakken op zitten. Daar loop ik warm voor.”

Sommige stukken die vanuit de REV’IT! wishlist op Marjon’s bordje komen, zijn compleet nieuw. Sommige zijn als een Iphone: deze moeten na vier jaar – zo luidt de regel – net wat beter, mooier of moderner worden. “Vertrouwd zijn én vernieuwen is de lastigste opdracht. Zeker omdat de prijs niet plots omhoog kan schieten. Lukt dat niet? Dan verdwijnt het artikel uit de collectie.”


Niet lullen maar…
Als Marjon over haar baan praat, glundert ze. Ze is trots dat ze zo’n gave producten maken mag. Op een plek waar medewerkers worden uitgedaagd om élke dag het beste uit zichzelf te halen. Met het doel dat mensen over de hele wereld worden geprikkeld om de motor te pakken, zodat ze kunnen genieten van de vrijheid op de tweewieler. En dat gaat REV’IT! dus verdomd goed af. “Toch is het bedrijf met beide benen op de grond gebleven”, aldus Marjon tot besluit. “Hier geldt nog altijd: niet lullen, maar poetsen. Ik hou van de Brabantse mentaliteit die hier heerst.”

*Denk je zomers soms niet: ‘Mooie denim, maar wat doet die malloot in een spijkerbroek op een motor? Wat als-ie een schuiver maakt…’ Nou, het is geen malloot. En het is geen spijkerbroek. Dit kledingstuk is zo veilig als het maar zijn kan.

**Deze zijn van eigen makelij! En dat is best wel een dingetje in de motorwereld.

***In de afgelopen vijf jaar is het aantal medewerkers zowat verdubbeld. En er staan nog altijd vacatures open. Iets voor jou? Klik.

... in beeld

Crossen in de bossen

Binnenkort: noten en vruchten van eigen kweek

Een waanzinnig slecht idee. Dat vond partner Eric van Marjon’s plan om haar motorrijbewijs te halen. Hij heeft geprobeerd om haar op andere gedachten te brengen, maar de pogingen waren tevergeefs. Het papiertje heeft ze dus op zak. Maar in de praktijk… crost ze alleen op een tweewieler die ze zelf moet aandrijven: de mountainbike.

Elke zaterdag- of zondagochtend rond half acht schiet ze in haar REV’IT! shirt* en jasje. Even de benen losschudden om vervolgens naar natuurgebied De Maashorst te fietsen. “Dat is zowat in onze achtertuin”, vertelt ze zichzelf gelukkig prijzend.

Om de beurt

Als meisje en jonge vrouw was Marjon altijd te vinden op het voetbalveld. Een echte nummer zes; een metervreter. Het was dan ook logisch dat ze na haar ‘carrière’ bij Herpinia en SBV Haren verder ging op hardloopschoenen. “Ik loop nog altijd, maar minder vaak”, aldus Marjon. “Ik kreeg last van blessures, waardoor ik wat gas terug heb moeten nemen. Eric ging toen al vaak met de mountainbike op pad, waardoor ik dacht: dat moet ik ook maar eens gaan doen.”

“Ik hou van een technische route”

Dat is alles behalve tegengevallen. Een route van zo’n twintig kilometer met veel bochten, heuvels en smalle paadjes: Marjon vindt het heerlijk. “Het is geen tempo maken, maar dat is niet erg. Ik hou van een technische route. Of het dringen is? Nee hoor. Het is een populair plek om te sporten, maar vroeg in de ochtend is het rustig.”

De Maashorst

De Maashorst is een prachtig, groot gebied dat de gemeenten Oss, Heesch, Landerd en Uden aan elkaar verbindt. Met stuifduinen, heides en het Ganzeven. “Ik geniet van de natuur”, zegt Marjon. “Elke week opnieuw, weer of geen weer. De omgeving verandert natuurlijk ook door het jaar heen. Mijn favoriete seizoen? Dat is het voorjaar. Dan gaan de vogels weer fluiten en komt alles in bloei te staan. Ook is de temperatuur dan perfect voor een mountainbiker: niet te koud, niet te warm.”

“We hebben de grond van een barones gekocht”

Voedselbos in Beers

Marjon heeft veel met het bos op, maar Eric doet daar nog een schep bovenop. Samen met zijn ouders en broers is hij zelfs eigenaar van een stuk bos van 1,3 hectare. “We hebben de grond van een barones gekocht”, vertelt Marjon. “Het ligt in Beers, waar Eric vandaan komt. Op een klein half uurtje rijden van hier.” De familie nam het als natuurliefhebbers over, want dat zijn ze stuk voor stuk. Ze willen de bodem optimaal gaan benutten, zonder het uit te putten. “Het wordt een voedselbos. Op een klein stukje grond kun je voor continue opbrengst van vruchten, noten, groenten en kruiden zorgen. Dat doe je door te variëren in soorten. En in hoogte: van laaggroei tot bomen.”

Voor ieder wat wils

Op het moment wordt er nog hard gewerkt aan de herinrichting van het bos, maar binnenkort kunnen de loopschoenen of de mountainbike mee naar Beers. Als Eric zich dan op zijn biologische avontuur stort, kan Marjon haar sportieve hart ophalen. En de kids? Die zullen zich eveneens prima vermaken. “Ook Nanne en Sammie zijn graag buiten”, vertelt hun moeder. “En het is leerzaam bovendien, want ze zien de verschillen tussen de seizoenen. En ook maken ze mee hoe planten groeien. Zijn ze het ontdekken beu? Dan kunnen ze nog altijd klauteren. En misschien… komt er nog wel ooit een klimbos. Wie weet!”

*Het T-shirt is geen officieel REV’IT!-product, maar een aandenken aan een evenement. Het bedrijf maakt er een sport van om medewerkers mee te laten doen met bijvoorbeeld de Breakout Run, een hardloopwedstrijd of mountainbikeactiviteit. Daar hoort natuurlijk een shirtje bij. En natuurlijk doet Marjon mee.